Palautetta ajovalmennuksesta

Me Premier Parkissa teemme töitä paremman liikenneturvallisuuden puolesta. Se on asia, joka koskettaa jokaista tielläliikkujaa, mutta johon moni kiinnittää liian vähän huomiota tai ajattelee, että onnettomuuksia ja läheltä piti –tilanteita sattuu pääosin niille ”muille kuljettajille”. Alla oleva teksti on alkuperäinen, asiakkaamme palautteessaan kirjoittama juttu siitä, kuinka hän joutui läheltä piti –tilanteeseen, ja kuinka siitä selvittiin.


Työporukkamme mukana olin viime perjantaina teillä vieraana. Ohjelmassa oli PSD-teorialuento ja PSD2, eli käytännön ajoharjoittelu radalla. Opetus ja käytännön toimenpiteet olivat järjestelyinä ammattimaisesti hoidettu.

Käytännön ajoharjoittelun aluksi jokaisen kuskin ajoasento hierottiin kuntoon niin, että tulevissa tilanteissa ajoneuvon hallinta ei jäisi ainakaan siitä kiinni. Omalta kohdaltani jäi kirkkaana mieleen, että viimeiset 25 vuotta oma ajoasentoni on ollut ehkä ”mukava” mutta mahdollisessa äkkitilanteessa toiminnallisuuden kannalta aika kehno.

Työpaikalla viimein auton vaihtuessa omaani päätin tavoistani poiketen noudattaa ohjeita ja säädinkin ajoasentoni kuten oli ohjeistettu. Testasin myös useamman kerran kaasu-jarrutus liikerataa, vaikka enhän sitä koskaan tulisi tarvitsemaankaan.


Tilannehan tuli sitten eteeni alle 500 metrin päässä lähdöstä. Lenkkeilijä kokotummissa vaatteissa juoksi jalkakäytävällä samaan suuntaan kuin minä. Hän kuitenkin päätti vaihtaa suuntaa ylittämällä suojatien juosten. Nopea vilkaisu olanyli ja samalla hän olikin jo edessä.

Varmuudella en pysty sanomaan mitä tapahtui, mutta ehkä kasvojen ”välähdys” sai minulla aikaan välittömän jarrutusreaktion (olinkohan vielä ylivirittyneessä tilassa?). Tuo reaktio kyllä pelasti juoksijan terveyden, sillä auton pysähdyttyä hän oli vielä auton edessä ja lähes puskurissa kiinni.

Meistä molemmat oli niin pelästyksissä ettemme osanneet tehdä oikein muuta kuin nopealla kädenheilautuksella vilkuttaa ja tilanne oli ohi. Pienet tärinät tulivat sitten jälkikäteen.

Toivon että voisitte välittää todella suuret kiitokseni perjantaina meille koulutusta pitäneelle liikenneturvan asiantuntijalle. Jossitellahan voisi vaikka miten, mutta minun silmin hänen opastuksella ajoasentoon ja ajoneuvon hallintaan on suora yhteys siihen että edellä mainittu tilanne päättyi kaikkien kannalta onnellisesti.”


Haluaisitko sinä tuoda työporukkasi meille Premier Parkiin viettämään onnistunutta kokouspäivää ja saamaan maailmanluokan ajovalmennusta? Pyydä tarjous!Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Cortex Oy Premier Parkissa

Marraskuun ensimmäinen maanantaiaamu oli kylmä ja harmaa – kuten nyt maanantaiaamut marraskuussa yleensä ovat. Premier Parkin kokoustilassa sen sijaan tunnelma oli lämmin ja odottava, kun Cortex Oy:n