Mitä, jos et luottaisi vain hyvään onneen


30/7/2018”Minulla oli todella hyvä tuuri matkassa” tai ”Suojelusenkeli istui varmasti olkapäälläni”. Nämä ovat lauseita, jotka meistä jokainen on vähintään kuullut, mutta moni myös lausunut ääneen. Kun pimenevässä illassa hirvi juoksee auton eteen tai kun liukkaalla kelillä auto lähtee luisumaan pois omalta kaistalta… tai kaupungissa, kun pyöräilijä tuntuu tulevan ihan puskista oman konepellin eteen. Vaaratilanteita liikenteessä on jatkuvasti.

Mitä, jos hyvin päättynyt vaaratilanne ei olekaan suojelusenkelin johdatusta, vaan kyse on siitä, että auton kuljettaja on toiminut määrätietoisesti ja oikein? Tuskinpa Räikkösen ohitukset onnistuvat korkeamman johdatuksen ansiosta tai maailman parhaan tenniksenpelaajan lyönnit tipahda kovalla kierteellä juuri takarajan sisäpuolelle siksi, että hänellä on niin hyvä tuuri.

Toki onnella ja hyvällä tuurilla on myös merkitystä, mutta osaaminen, pelivälineiden hallinta ja rauhallinen tapa toimia ovat todellisuudessa ne tärkeimmät asiat, joilla voi vaikuttaa omaan ja muiden turvallisuuteen.

Premier Park on kansainvälisen tason ajoharjoittelurata Porvoossa. Kyseessä ei ole rallirata, vaan paikka, jossa voi turvallisesti ja aidoissa nopeuksissa harjoitella niitä tilanteita, joita jokainen tielläliikkuja tulee jossain muodossa kohtaamaan. Yllättävän moni kuljettajista ei edes tiedä kaikkia modernien autojen turvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia. Näiden ominaisuuksien tunteminen on tärkeää, sillä osa niistä toimii vain aktiivisesti niitä käyttäen: vaikka autoissa on paljon automatiikkaa, tapahtuu elintärkeät ratkaisut silti penkin ja ohjauspyörän välissä.

Premier Park on kehittänyt toimivan konseptin ajovalmennukseen. Teoriaosuudessa herätellään ymmärtämään tärkeitä asioita liikenneturvallisuuteen liittyen ja ajoharjoittelussa nämä samat asiat viedään käytäntöön. Kuljettaja, joka on käynyt PremierParkin ajovalmennuksen osaa toimia liikenteessä rauhallisesti ja turvallisesti juuri siksi, että hän tietää, kuinka pienillä asioilla voi olla valtava merkitys paitsi omaan, myös kaikkien muiden tielläliikkujien turvallisuuteen. 

Jos et halua yrityksesi työntekijöiden luottavan vain suojelusenkeliin ja hyvään tuuriin, kun he ajavat työmatkojaan tai kyyditsevät työpäivän jälkeen lapsia harrastuksiinsa,  tarjoa heille mahdollisuus oppia turvallista ajamista. Premier Park tarjoaa ajoharjoittelun lisäksi täyden palvelun kokouspaketteja, joihin on mahdollista liittää myös saunailta ja erinomainen ruoka. 

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Premier Park blogi

”Olimme menossa ajoharjoitteluradalle tiimini kanssa. En ollut tehnyt kotiläksyjäni, sillä en oikeastaan tiennyt, mitä radalla tapahtuisi. Mieleeni nousi liukkaan ajon harjoittelurata autokouluaikoina