Huikealla yhteishengellä varustettu tiimi

Premier Parkilla oli viime keväänä kilpailu, jossa palkintona oli unelmien tiimipäivä.

Vastauksia tuli roppakaupalla, ja onnetar suosi Kiilto Clean Oy:n porukkaa. Voittajatiimi osallistui kisaan kertomalla, että he ovat


”Huikealla yhteishengellä varustettu kuluttajaliiketoiminnan jengi. Ikähaitari vajaasta kolmesta kympistä aina kuuteen kymppiin saakka. Sopiva sekoitus miehiä ja naisia.”

Tiimille oli suunniteltu myyntikokous heti lomakauden jälkeen, ja tähän oli helppo sovittaa myös päivä Premier Parkissa. Myyntikokouspäivän aamuna paikalle saapui 12 uteliasta Kiilto Cleanin työntekijää. Moni oli käynyt etukäteen tutustumassa, mistä ajovalmennuksessa on kyse, mutta silti ilmassa oli paljon kysymyksiä: “Onkohan tämä joku kilpailu?” mietti eräs osallistuja. Pian selvisi, että kyseessä ei ole kilpailu, vaan hyvällä sykkeellä toteutettu, monivaiheinen ajovalmennus. Aamu käynnistyi herkullisella aamiaisella, jonka jälkeen tiimille kerrottiin tiukkoja faktoja autoilusta ja modernin auton hallinnasta. Tämän jälkeen siirryttiin radalle.

Ajoradalla harjoitteita tehtiin uusilla Volkswageneilla, Seateilla ja Audeilla. K-Caara on Premier Parkin yhteistyökumppani, joten ajokalusto edustaa uusinta tekniikkaa ja autojen huippumerkkejä.

Ajovalmennukseen kuuluu erilaisia harjoitteita hätäkaistanvaihdosta hirvenväistöön. Harjoituksia käydään läpi eri nopeuksissa ja eri autoilla - ja kierroksia tehdään niin monta, että tehtävät onnistuvat.


Kun ajovalmennus oli ohi, palasi klubitalolle joukko hyväntuulisia ja innostuneita kuljettajia. Muutos aamuiseen, hieman jännittyneeseen porukkaan oli huikea: puhe virtasi ja kaikilla oli kerrottavaa oivalluksista, kokemuksista ja opituista asioista.


Eräs osallistuja summasi valmennuksen näin: “Oli tosi kivaa. Kertakaikkiaan mahtavaa. Ikinä ei omalla autolla pääse tuollaista harjoittelemaan.” Harjoitus on tärkeää, sillä maantiellä ei enää harjoitella, kun hirvi puikkaa puskista auton eteen: silloin reaktion on tultava selkäytimestä.

Pujotteluradasta tuli paljon keskustelua. Mitä useamman kerran radan ajoi läpi, sitä pienemmillä ohjausliikkeillä siitä selvisi. Tuli myös todennettua se, että yhdellä kädellä ohjaaminen oli lähes mahdotonta: ratissa on paikka molemmille käsille ja siinä ne on syytä pitää.

Puhetta syntyi myös nopeusrajoituksista. Joskus vain viiden kilometrin lisäys tuntinopeuteen lisää riskejä vaarallisen paljon. Jarrutusmatka pitenee ja autoa on vaikeampi hallita. Nopeusrajoitukset ovat perusteltuja, ja niiden noudattaminen on tärkeää oman ja muiden turvallisuuden - ei poliisien kameroiden välttämisen takia. Eräs osallistuja haastoikin Helsingin kaupungin perustelemaan kaupunkialueiden nopeusrajoituksia ihmisille todellisilla laskelmilla ja esimerkeillä: näin niiden noudattamiseen löytyisi taatusti enemmän motivaatiota!


Ajovalmennus päättyi Premier Parkin keittiömestarin valmistamaan herkulliseen lounaaseen. Moni osallistuja kyseli päivän päätteeksi esitteitä ja lisätietoja tuttaviaan varten: tämä valmennus olisi tärkeä jokaiselle, joka autolla liikkuu.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Cortex Oy Premier Parkissa

Marraskuun ensimmäinen maanantaiaamu oli kylmä ja harmaa – kuten nyt maanantaiaamut marraskuussa yleensä ovat. Premier Parkin kokoustilassa sen sijaan tunnelma oli lämmin ja odottava, kun Cortex Oy:n