Elämäntyönä liikenneturvallisuuden parantaminen

Mietipä, jos voisit päivittäin työssäsi ylittää asiakkaan odotukset ja tarjota ihmisille mahdollisuuden oppia taitoja, jotka parhaimmillaan voi pelastaa heidän henkensä?

Tällainen työ on Premier Parkin perustajalla ja toimitusjohtajalla, Henrik Sundbergilla.

Premier Park on reilu kymmenen vuotta sitten perustettu ajoharjoittelurata Porvoossa. Ajatus ajovalmennusyrityksen perustamiseen syntyi jo paljon aiemmin, kuin pienestä pojasta lähtien autoista kiinnostunut Sundberg työskenteli Xeroxilla ja pohti, kuinka voisi yhdistää business-to-business –myyntitaidot ja rakkaan harrastuksensa.


Hankenilta valmistunut mies halusi tarjota asiakkailleen laadukkaan, loppuun asti mietityn kokemuksen autoilun parissa, ja ensimmäiset vuodet työtä tehtiin vuokraradoilla ja lentokentillä. Eräänä talvena odotettua aiemmin tullut kevät sotki suunnitelmat ja sai vauhtia ajatukselle omasta ajoradasta. Premier Park, Suomen ensimmäinen ammattilaisten tarpeita varten suunniteltu ja rakennettu ajovalmennuskeskus avasi porttinsa vuonna 2008.


Premier Parkissa on alusta asti keskitytty liikenneturvan edistämiseen ja ajovalmennukseen, jonka fokuksena on liikenneturvallisuuden parantaminen. Rinnalla kulkevat muut palvelut autoalalle, kuten jälleenmyyjien koulutukset sekä automaahantuojien ja –tehtaiden palveleminen erilaisissa tapahtumissa ja testiajoissa” kertoo Sundberg ja jatkaa: ”Kymmenessä vuodessa olemme valmentaneet yli 70 000 ihmistä ja yli 1500 yritystä käyttänyt palveluitamme”.


Ajovalmennuksen kohderyhmä on todella laaja, sillä siitä hyötyy jokainen autoilija. ”Ihmisten työpäivän kaksi vaarallisinta hetkeä ovat aamut, jolloin ajetaan töihin ja illat, kun palataan töistä kotiin” muistuttaa Sundberg. ”Täällä näkee päivittäin, kuinka asiakkaat huomaavat puutteita osaamisessaan. On huikeaa huomata, kuinka ihmisessä syntyy aito halu oppia. Aika usein ihmiset tunnustavat, etteivät ole ymmärtäneet, mihin vähäpätöisiltä tuntuvat asiat voivat johtaa”. Toimitusjohtaja sanoo, ettei koskaan kyllästy siihen riemuun ja iloon, joka asiakkaista välittyy, kun he ajoharjoittelun avulla ovat ymmärtäneet uusia asioita.


Henrik Sundberg vakuuttaa, että Premier Parkin opit ovat tehneet hänestä itsestään maltillisen kuljettajan. ”Ymmärrys siitä, mitä voi tapahtua muuttaa kummasti käyttäytymistä. Esimerkiksi moottoriteille asetettujen talvirajoitusten noudattaminen ei tee ollenkaan tiukkaa” hän pohtii ja miettii, että ”muutos ajotavassa Premier Parkin myötä on kieltämättä ollut melkoinen”. Oppeja mies on joutunut soveltamaan myös käytäntöön: ”kerran töihin ajaessani edessä olevasta kuorma-autosta tippui tielle eurolava. Kun nopeutta oli 120 km/h ja perässä tuli muita autoja, ei äkkijarrutus tullut kyseeseen. Onneksi olin treenannut harjoitteluradalla hätäväistöä, ja pääsin lavan ohi takaisin tielle turvallisesti”.


Premier Park tekee merkittävää työtä liikenneturvallisuuden eteen. Työtä voisi verrata vaarallisia tauteja vastaan rokottamiseen: mitä useampi on käynyt ajovalmennuksessa ja ajaa liikenteessä hyvin, sen turvallisempi siellä kaikkien on olla ja liikkua. ”Myös asenteella on suuri merkitys. Se, että polttaa päreensä ja roikkuu toisen perässä tai vilkuttelee valoja, ei vie nopeammin perille eikä tee kenellekään parempaa mieltä” muistuttaa Sundberg.


Liikenne ei ole se paikka, missä kannattaa yrittää voittaa ketään – sen sijaan tenniskentällä Premier Parkin perustaja viihtyy ja haluaa haastaa itsensä: ”Tennis tuo loistavaa vastapainoa yrittäjän elämään. Tennis pakottaa keskittymään hetkeen ja laji tarjoaa loputtoman mahdollisuuden kehittyä ja oppia uutta. Stressi ja väsymys kannattakin purkaa pois liikkumalla eikä liikenteessä”.Henrik Sundberg  ​Toimitusjohtaja


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Cortex Oy Premier Parkissa

Marraskuun ensimmäinen maanantaiaamu oli kylmä ja harmaa – kuten nyt maanantaiaamut marraskuussa yleensä ovat. Premier Parkin kokoustilassa sen sijaan tunnelma oli lämmin ja odottava, kun Cortex Oy:n