Cortex Oy Premier Parkissa

Marraskuun ensimmäinen maanantaiaamu oli kylmä ja harmaa – kuten nyt maanantaiaamut marraskuussa yleensä ovat. Premier Parkin kokoustilassa sen sijaan tunnelma oli lämmin ja odottava, kun Cortex Oy:n työntekijät nauttivat aamukahveistaan ja odottivat vähän erilaisen työpäivän alkua.


Cortex Oy Suomalainen on tukkukaupan yritys, joka juhlii 60-vuotisjuhliaan ensi vuonna. ”Meillä työntekijät ajavat todella paljon autolla vuodessa eri puolella Suomea, asiakkaita tapaamassa. Usealle auto on siis jopa konttori” kertoo toimitusjohtaja Mikko Sorsa ja jatkaa: ”Työntekijöidemme turvallisuus on meille erittäin tärkeä asia, joten koulutuspäivä Premier Parkissa oli helppo valinta.”


Cortexin työntekijät viettivät kokonaisen päivän Porvoossa, sillä ajovalmennuksen yhteyteen oli rakennettu myös yrityksen omaa ohjelmaa ja päivän kruunasi saunailta.


Teoriaosuuden jälkeen radalle lähti joukko innostuneita, kokeneita autoilijoita. Odotukset olivat korkealla – olihan jo alun teoriaosuudessa tuotu esiin kirjaimellisesti pysäyttäviä esimerkkejä tilannenopeudesta ja auton käyttäytymisestä erilaisissa tilanteissa.


Premier Parkin yhteisytökumppani on K- Caara, joten ajovalmennuksessa ajetaan uusilla Audeilla, Seateilla ja Volkswageneilla. Monipuolinen autokanta saikin kiitosta osallistujilta. Useampaa autoa kokeillut mies totesi, että hän oli yllättynyt autojen välisistä eroista ja mietti, että jos testissä olisi ollut vielä jokin vanhempi automalli, olisi erot varmasti olleet paljon suurempia. Audi A6:n sai paljon kehuja ohjattavuudestaan ja ominaisuuksistaan.


Ajovalmennuksen jälkeen kaikkien osallistujien kommentit olivat yhteneviä: ”Kylläpä oli hyödyllistä! ”Tämä oli äärettömän hyvä kokemus, itse asiassa kaikkien autoilijoiden pitäisi tällainen käydä läpi” hehkuttaa autoa kymmeniä tuhansia kilometrejä vuosittain ajava mies ja toteaa, että häntä yllätti erityisesti se, kuinka huikeita nykyaikaisten autojen apulaitteet ovat”.


Eräs valmennukseen osallistunut henkilö päivitteli jarruttamista: ”Ikinä en ole painanut jarrua niin kovasti pohjaan kuin nyt!” – ilman tällaista harjoitusta en varmaan oikeassa tilanteessa liikenteessä uskaltaisi tai ymmärtäisi, kuinka kovaa jarrua oikeasti on poljettava, jotta hätäjarrutus aktivoituu! Se, että oikeasti osaa jarruttaa – ja tajuaa jarruttaa – on kyllä pienestä kiinni!


Ajovalmennusta seurasi vielä taitoajokilpailu, jossa toki valittiin virallinen voittaja, mutta kaikki pääsivät kokemaan onnistumisia ja haastamaan itsensä.


Mikko Sorsa kertoo, että Premier Parkin valmennus antoi varmasti jokaiselle osallistuneelle uudenlaisen ajatusmaailman auton rattiin ja haluaakin suositella valmennusta kaikille muillekin!Päivän ohjelma

Premier Safety Driving (PSD +PCC ) 08:30 - 08:45 Saapuminen Premier Parkiin, kahvi ja sämpylä 08:45 - 09:30 PSD -teorialuento 09:30 - 11:30 PSD-rata, käytännön ajoharjoittelu 11:30 - 12:15 Taitoajokilpailu 12:15 - 12:30 Palautekeskustelu 12:30 -13:00 Lounas 13:00 - 17:00 Oma kokousohjelma, sopivassa välissä kahvi ja makea kahvileipä 17:00 - 20:00 Sauna ja saunaruoka